Rockstar Games Launcher / Hibaelhárítás /

Rockstar Games Launcher csatlakozási hibák elhárítása

Kérdés: Hogyan tudom megoldank a Rockstar Games Launcher-ben felmerülő csatlakozási hibákat?

Válasz: Az alábbi lépésekkel ellenőrizheted a szerverek állapotát és alapvető hibaelhárítási lépéseket is végrehajthatsz.

A Rockstar Games Launcher állapota

A hibaelhárítás előtt győződj meg róla, hogy a Rockstar Games Launcher szervereinek állapota biztosan Elérhető / UP. Előfordulhat, hogy éppen egy tervezett karbantartás zajlik vagy váratlan hiba lépett fel. A szerverek állapotát itt ellenőrizheted: https://huroc.com/status.

Amennyiben minden szerver állapota Elérhető / UP, nagy valószínűséggel nálad lépett fel kapcsolódási probléma.

Az internetkapcsolat sebessége 

Bármikor ellenőrizheted az internetkapcsolatod sebességét a http://speedtest.net oldalon. A minimum fel- és letöltési sebességek az alábbiak szerint alakulnak:

  • Letöltés: 7.5 Mbps
  • Feltöltés (ajánlott): 1 Mbps
  • Feltöltés (minimum): .5 Mbps

Megjegyzés: Amennyiben vezeték nélküli az internetkapcsolatod, érdemes átváltanod vezetékes Ethernet kapcsolódásra és megnézned, hogy továbbra is tapasztalod-e a hibát.

Nyitott portok állapota

A Rockstar Games Launcher-hez az alábbi portoknak nyitott állapotban kell lenniük:

  • Port 6672 (UDP)
  • Port 61455 (UDP)
  • Port 61457 (UDP)
  • Port 61456 (UDP)
  • Port 61458 (UDP)

A router visszaállítása

A routered visszaállításához húzd ki az eszközt és hagyd nagyjából 10 percig úgy. Ezután indítsd újra a játékot és ellenőrizd, hogy megoldódott-e a hiba.

További hibaelhárítás

  • Ellenőrizd, hogy van-e bármilyen probléma az internetszolgáltatódnál.
  • Ellenőrizd, hogy a routered firmware verziója a legfrissebb-e – ezt az internetszolgáltatód tudja megmondani.
  • Kapcsold be vagy kapcsold ki az UPnP lehetőséged a routereden.

A fentiek mellett érdemes megpróbálnod ideiglenesen kikapcsolni a tűzfalat és / vagy a vírusirtó programot és ellenőrizd, hogy ez megoldja-e a hibát.

DNS-kiszolgálók beállítása 

Amennyiben a fentiek egyike sem oldotta meg a problémát, ajánljuk az alábbi elsődleges és másodlagos DNS-kiszolgálók beállítását az alábbiak szerint:

  • Elsődleges DNS-kiszolgáló (Primary DNS): 84.200.69.80
  • Másodlagos DNS-kiszolgáló (Secondary DNS): 84.200.70.40

A DNS-kiszolgálók beállításához nyomd meg a Windows + R kombinációt, majd írd be a megjelenő keresőbe ezt az idézőjelek nélkül: „ncpa.cpl”. Ezután kattints jobb gombbal az aktív hálózatra, majd: Tulajdonságok > TCP / IPv4 kijelölése > Tulajdonságok.

Amennyiben a fentiek elvégzése után továbbra is fennáll a probléma, keresd fel a Rockstar Games Customer Support csapatát a https://support.rockstargames.com oldalon.

Keresés

HRC News

Játékok

Hungarian Rockstar Club

Please note that we are not affiliated with Rockstar Games and our channels are fan-created. 'Grand Theft Auto', 'GTA', 'Red Dead Redemption' and 'Red Dead' are trademarks and properties of Take-Two Interactive Software, Inc. Huroc.com is an unofficial site and is not produced or maintained by Rockstar Games, Inc. or Take-Two Interactive Software, Inc. The aim of the shared contents is only to inform our visitors about the latest news as we are not given the official rights. We believe in fair use of copyrighted materials.