Hungarian Rockstar Club

A Rockstar

Games története

A Rockstar Games, Inc. 1998 decemberében alakult, majd nem sokkal később a Take-Two Interactive Software, Inc. egyik leányvállalata lett. Eredetileg BMG Interactive néven regisztrálták, majd átalakították a jelenleg is működő Rockstar Games játékkiadóra a céget. A vállalat létrehozói: Sam Houser, Dan Houser, Terry Donovan és Jamie King voltak, akik a Take-Two munkatársaiként kezdték karrierjüket, illetve a Houser testvérpár a BMG Interactive vezetője volt. A cég székhelye az Egyesült Államokban, New York városában van.

1999-ben a Take-Two felvásárolta a teljes céget, beleértve minden stúdiót is. A cégnek rengeteg stúdiója volt már az alakulás után is, mára pedig tovább bővültek. A céget sokszor csak Rockstar-nak hívják, de elterjedt név a Rockstar NY és Rockstar NYC is, mert a cég székhelye mai napig New York városában van.

A vállalat elsősorban akció- és kalandjátékokkal foglalkozik. Legsikeresebb címük, a Grand Theft Auto, ami mai napig a világ legsikeresebb játéka, a BMG Interactive stúdióiban kezdte el karrierjét. A sorozat első része 1997-ben készült el először. Bár mindegyik rész hatalmas sikert aratott, a koronát a Grand Theft Auto V viseli a maga több, mint 130 millió eladott példányával. A cég emellett több sikeres projektet is maga mögött tudhat, mint például: Red Dead Redemption sorozat, Midnight Club, Max Payne, Manhunt és egyebek.

2007 januárjában az egyik alapító és vezető igazgató, Terry Donovan elhagyta a céget. A vállalat folyamatosan bővül: 2019 májusában bejelentették, hogy a Dhruva Interactive stúdióját és csapatát felvásárolták, az ott dolgozókat a Rockstar Games fejlesztői közé sorolták be és átnevezték a stúdiót: Rockstar India. Folyamatos fejlesztésük szemmel látható – 2019 szeptemberében például kiadták a saját, játékokat indító programukat, a Rockstar Games Launcher-t.

Dan Houser egy interjúban kifejtette, hogy mi a Rockstar Games filozófiája és alapelve: “Legfőbb alapelvünk, hogy ne tegyük azt, amit más cégek csinálnak. A Rockstar Games célja, hogy a játékosok tényleg bele tudják élni magukat az őket körül vevő világba. Minden játékunk más, mint a többi és a megszokott; mindig új dolgokkal állunk elő, vegyük csak például a formabontó GTA sorozatot. Nekünk nincsen egy előre meghatározott üzleti modellünk, vagy szigorú szabályzatunk mindenre.”

Hivatalos mottójuk: “At Rockstar Games, we focus intently on quality and content to proudly produce exactly the kind of games we would want to play ourselves.”

“Mi a Rockstar-nál kifejezetten arra fókuszálunk, hogy minőségi tartalmakat készítsünk – pontosan olyan játékokat, amikkel mi is szeretnénk játszani.”

A vállalat a sok egyedisége mellett abban is egyedülálló, hogy saját grafikai motorral rendelkezik: A RAGE, vagyis a Rockstar Advanced Game Engine egy olyan motor, amit a cég fejlesztett ki magának, hogy ezzel is még egyedibbé tegyék játékaikat – ami sikerült is, hiszen ez a motor rendkívül jól működik és rengeteg funkciót tartalmaz, amit a cég magának fejlesztett ki, így kizárólag ők tudják használni ezeket. A fejlesztésért a Rockstar San Diego stúdiójában egy elkülönített divízió felel. Többek között ennek segítségével készült el a Red Dead Redemption, a Red Dead Redemption 2, a Grand Theft Auto V és a Rockstar Games Presents Table Tennis is. A motor optimalizálva lett PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One és PC platformokra, emellett a 2020-ban megjelenő Xbox Series X és PS5 is támogatást kap majd a programban.

A cég sikeréhez hozzájárul az is, hogy több, mint 3200 ember dolgozik a projekteken nap mint nap. Jelenleg 9 stúdiójuk üzemel. Korábban 12 volt, de a Rockstar Vancouver, a Rockstar Vienna és a Rockstar Japan (Tokyo) megszűntek, az ott dolgozókat pedig átcsoportosították a többi stúdióba. A jelenleg működő stúdiók a következők: Rockstar New York (központ), Rockstar International (London; közös stúdió a Rockstar Londonnal), Rockstar London, Rockstar India, Rockstar Leeds, Rockstar Lincoln, Rockstar New England, Rockstar North, Rockstar San Diego, és Rockstar Toronto. További részleteket a stúdiókról ide kattintva olvashatsz.

A cég története tovább íródik, hiszen hamarosan (várhatóan a 2020-as évek elején) megjelenik a Grand Theft Auto sorozat következő része, ami várhatóan minden rekordot meg fog majd dönteni és újfent beírja a céget a történelembe. A Rockstar Games egyet jelent a profizmussal, de emellett a sejtelmességgel és a titokzatossággal is. Azon kevés cégek egyike, akiktől semmilyen titok és belsős információ nem kerül ki, ennek oka pedig, hogy nagyon szigorú szabályok kötik a dolgozókat a stúdiókban. Részletek: huroc.com/rockstargames/interests.

Adatvédelmi beállítások
Ez a weboldal sütiket használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. A böngésző beállításaiban igény szerint módosíthatóak ezek a beállítások. Oldalunk harmadik féltől származó anyagokat és szkripteket is tartalmazhat, többek között követési technológiát. A részletes, teljes adatvédelmi nyilatkozat és az általunk gyűjtött adatok listája megtalálható a következő címen: Adatvédelmi nyilatkozat
Youtube
Tartalom megjelenítés engedélyezése - Youtube
Vimeo
Tartalom megjelenítés engedélyezése - Vimeo
Google Maps
Tartalom megjelenítés engedélyezése - Google
Keresés

HRC News

GTAV

Store

HUROC

Rockstar Games

Egyéb

Please note that we are not affiliated with Rockstar Games and our company is fan-created. 'Grand Theft Auto', 'GTA', 'Red Dead Redemption' and 'Red Dead' are trademarks and properties of Take-Two Interactive Software, Inc. Huroc.com is an unofficial site and is not produced or maintained by Rockstar Games, Inc. or Take-Two Interactive Software, Inc. The aim of the shared contents is only to inform our visitors about the latest news as we are not given the official rights. We believe in fair use of copyrighted materials.